Ledsen

Vore jag rökare,
då skulle jag rökt idag.



Love Song For No One

Hej hej.

Idag satt jag och lyssnade på musik på mattelektionen och även om jag faktiskt fokuserade ovanligt mycket på matten, prov imorgon som sagt, så reagerade jag på den här låten. Jag har hört den massor med gånger förut, men ibland blir det så. Låtar passerar utan att man tänker så mycket på innebörden och helt plötsligt när den kommer för sjuhundratjugofjärde gången så bara klickar den perfekt med vad man just tänkte på eller känner.
Så blev det för mig idag med den här låten. Dessutom innehåller klippet en väldigt lustig monolog där John förklarar hur han kom på låten. 
Så, dagens låt: Love Song For No One med John Mayer


Kom ihåg: Underskatta inte frasen "Det vore trevligt"!

/Emelie

090328

God förmiddag.

Idag är et lördag och jag och pappa har just kommit tillbaka från årets första golf. Nej, vi har inte gått en runda i det här snösklasket, jag har faktiskt aldrig gått en runda över huvudtaget, jag får inte ens göra det för jag har inte grönt kort ännu, men vi har kollat upp Brommas golftält där man kan stå och träna slag. En drvingrange inomhus alltså. Det var ganska schysst tycker jag, men dyrt som fan, 90 kr för en halvtimme! Men men, det är smällar man får ta. Det kändes iallafall skönt att göra det, det är ett så bra sätt att komma igång på morgonen liksom. Åka iväg vid tio och vara hemma igen vid tolv för att dricka kaffe och äta en nybakad sockerkaka. 
Låter det inte som en bra start?

Annars har jag prov i mette D på onsdag så idag ska jag verkligen försöka plugga en del. Jag är inte så väldigt taggad men det ger sig nog så småningom. Önska mig lycka till! ; )


/Emelie

Slow Dancing In A Burning Room

John Mayer beskriver känslan så mycket bättre än jag någonsin skulle kunna, så jag lämnar dagens tankar att uttryckas i dagens låt: Slow Dancing In A Burning Room med John Mayer. Fantastiskt vacker och det är precis vad jag känner att jag håller på med nu, oförmögen att hitta en säker väg ut.




/Emelie

99,9% Cacao

Någon mer än jag som reagerat på det faktum att det skyltas med kakaohalten i ett kakaopaket? Om det är ett paket innehållande produkten kakao borde det då inte vara 100% kakao med undantag för några fuskprocent utfyllnad som döljs väldigt finstilt och oläsligt? Nuförtiden finns det liksom chokladkakor med 99% kakao...
Jag tycker iallafall att det ser urlöjligt ut!





Sommardrömmar från Topshop

Hej hej.

Jag hade tänkt hålla mode borta från min blogg, kanske mest därför att det finns så grymt mycket sånt redan och jag känner inte att det är "mitt område". Men nej, idag blev dagen när jag släppte in mode i min blogg, jag tänker mig ändå att det är främst musik som gäller, men varför kan man inte skriva om allt man gillar? Måste man vara spikad på ett ämne? Det tycker iallafall inte jag så nu kommer här lite kläder och mode.

Jag prenumererar på topshops nyhetsbrev och ÅH varför, varför bor man inte i England?! Eller ännu hellre, varför kan man inte beställa från Topshop.com till Sverige?! Jaja jag får nöja mig med att drömma tills vidare. 

Här är dagens ögongodis:
Samtliga bilder är hämtade på Topshop.com

Sjukt härlig! Det är inget jag skulle gå till skolan med men fatta denna, 
slitna jeansshorts och en snygg t-shirt på stranden i sommar, låter inte det fint?
 Grymt härligt och romantiskt!


Den här kan man också ha på stranden, en väldigt fin modell tycker jag. 
Tyvärr såg underdelen lite skum ut bakifrån, 
men just den här lär jag ju ändå inte komma över så ;)

Väskor är ju alltid lika underbart! När de dessutom är såhär 
snygga i skinn/funkskinn så är det ju bara helt fantastikt! 
De två första är kanske allra snyggast men även den tredje tycker jag är fin. 
Det kanske är lika bra att jag inte kan köpa dom och därför slipper välja. ; )

Mm, jag vet att jag använder massor med superlativ nu som jag just kommenterat att man kankse inte ska... Men kanske är det just det som är problemet, språket har utvecklats så att det låter för ointressant utan superlativen? Jaja, att vänja sig av med superlativ kommer nog ta en stund, men det skadar ju inte att ha det i bakhuvudet.

/Emelie

Utrotningshotade superlativ?

Hej hej.

Idag har jag spenderat min eftermiddag hemma hos farmor, det är alltid lika mysigt.
Ett av många ämnen som vi kom in på var just superlativen, är det så att de är utrotningshotade idag? Ord som älska, fantastiskt, underbart, osv. de håller ju liksom på att tappa all sin tyngd i språket. Jag tvekar inte ett ögonblick att skriva under på att jag själv överanvänder många superlativ, men icke desto mindre så kan jag tycka att det kanske är fel. För vad finns det då för ord kvar att använda när man verkligen på allvar vill uttrycka att något verkligen är bättre eller större än vanligt? Älska är kanske det allra bästa exemplet därför att det råkar vara det kanske allra tydligaste. Vilken innebörd har egentligen det ordet idag? Jag menar, det är ju trevligt om människor har lätt för att tycka om varandra, men är det ändå inte en viss skillnad på känslorna man har för sin familj, kompis sen barnsben, pojkvän sen flera år tillbaka och känslorna man har för "underbar_123" som man utväxlat tre gb inlägg med på pa under en dag? 
Ja visst, exemplet med pa är lite extremt men det kanske ändå förtydligar min poäng? Jag menar om man tänker efter och applicerar frågeställningen på sin egen tillvaro, stämmer det in där också? Även om man själv inte överanvänder superlativ kan man ju fråga sig ändå hur tunga de är i språket som sådant idag, vilken effekt det ger, för den effekten lär ju ha blivit ganska mycket mindre under de senaste åren? Eller?

Jag har absolut inga underlag alls för detta utan kastar snarare ut det hela som en öppen fråga som jag gärna disskuterar med vem som helst som har en åsikt om det. Så kommentera gärna :D


En liten vårbild från förra året för att väga upp mot det trista vintervädret ;)

/Emelie


Min Farmor

Med många kan jag prata om mycket,
Med dig kan jag prata om allt.


/Emelie

Slaskväder

Så jävla frustrerande! Här går man och tror att det blivit vår och så är man sjuk och inne hela lördagen när vädret var som vackrast, och som om bara för att jävlas så är det slask utav helvete när jag jobbat klart på söndagen. Inte blev det någe bättre över natten heller. På vädret sa dom ett par centimeter nysnö, det var inte vad som låg utanför mitt fönster imorse. Då får man liksom ingen lust att poppa upp ur sängen i tid och det slutade med att jag släpade mig upp 7 minuter innan jag skulle gå, förstår ni? Sju ynka minuter och jag hann!! Jag är helt sjukt stolt :D Men arg på vädret.

Nu ska jag försöka plugga matte men jag är väl inte överdrivet taggad precis så därför tog jag det här först ; D
Jag tänkte dela med mig av en lite deppig men o så fin låt, dagen till ära, Sheryl Crow med I Shall Believe.
Just det där med "Eaven if it's a lie, say it will be allright and I shall believe" tilltalar verkligen mig, det och mycket annat i den här låten är just det där när man lyckas sätta ord på känslor.



/Emelie

Obotlig romantiker

Hej hej.

Den är sorglig men o så romantisk, kan man annat än älska den här låten?
Dessutom kan jag den nästan på gitarr vilket är underbart!
Dagens låt heter Traveling Soldier och gruppen bakom denna fantastiska skapelse är de fantastiska Dixie Chicks, jag tänkte låta dem och låten tala för sig själva idag. 
Lyssna och njut!



/Emelie

Expedition Robinson 2009

Hej hej.

Idag är jag sjuk, det är ganska b, för jag är helt ensam också medans alla de andra är ute och roar sig. Men det är skönt också att jag blev sjuk och kunde krya på mig just idag när jag inte hade något annat inplanerat. 

Hur som helst så har jag spenderat min ensamma kväll med att spela gitarr, min kära syster har lärt mig plocka, och nu ska jag bli fett grym på det! Men framförallt var det ju Robinsonpremiär ikväll! Grymt kul att det har kommit tillbaka till gratiskanalerna tycker jag och fyran verkar ha rätt inställning till det hela. 
I det här första programmet så var det ju verkligen riktig överlevarförmåga som krävdes från start, det gillar jag. Människorna varkar schyssta så här långt, möjligen med untantag för Beatrice, tjejen som halshögg en salamander. Hon verkar väl nästan lite för på... Jag har en känsla av att jag skulle störa mig ganska rejält på henne om jag var där.
Faktum är att jag nästan blir sugen på att vara med också, att jobba med utmaningar i grupp tycker jag är grymt kul, men det är ganska sjukt å andra sidan att hänga ut sig så i tv... Det är tur att jag hur som helst inte har åldern inne, så hinner jag sova på saken några tusen gånger innan jag bestämmer mig för något ;)

Nu börjar Star Wars III på fyran men jag är ju lite outsider och har fortfarande inte sett en ända så jag orkar nog inte kasta mig in i det här mitt i och ensam. Nej jag återgår till gitarren istället och tar Star Wars någon gång med någon jag kan fråga om allt ; P

Ha det gott
/Emelie

Confessions of a Shopahollic

Hej hej.

Ja, igår var vi alltså på premiären av Confessions of a Shopahollic. Jag måste säga att den tyngsta känslan är besvikelse, tyvärr. Filmen i sig var visserligen rolig och det var såklart jättehärlig stämmning i salongen. Men som ett stort fan av boken är jag ändå väldigt besvken. När det kommer till handligen var det nämligen knappt en enda siffra rätt jämfört med boken! Det var liksom som om de bara gjort ett fritt hopkok av de viktigaste händelserna och namnen i de två första böckerna och sen blev det som det blev. Det är inte en väldigt bra förklaring, men det är det närmaste jag kan komma på. Det blev liksom lite konstigt när jag som kan storyn mer eller mindre utantill hade allvarliga problem att hänga med...

För den som inte läst boken däremot var det säkert en toppenfilm, för den var rolig och alla satt och skrattade, jag med. Men jag tycker inte att den hörde något vidare ihop med boken. Så kontentan av detta är att jag vamt rekommenderar att man läser boken, kanske ser filmen också men framförallt att man läser boken! För den är grymt bra!

Seså, spring iväg och läs boken nu du som inte redan gjort det.
/Emelie

Biopremiär

Hej hej.

Idag är inte vilken vanlig fredag som helst inte! Nej för idag ska jag och kusin Karro gå och se premiären av Confessions of a Shopaholic, i salong 1 på sergel dessutom. Det lär bli sjukt roligt!
Jag råkar nämligen vara ett stort fan av shopaholic-böckerna, framförallt den första som jag läst två gånger och dessutom tvingat på alla möjliga kompisar ; ). Den som inte läst åtminstonde den första boken borde verkligen göra det, den är en aning seg i början men om man bara ger den en chans så upptäcker man snart hur fantastiskt rolig den är1 Jag skratar verkligen när jag läser den, och det gör jag inte så ofta åt böcker. Så det är verkligen ett hett hett tips, man mår bra av den helt enkelt, läs den! 

Men för mig som redan läst så är det nu alltså filmen som gäller, och imorgon kommer nog ett inlägg med lite åsikter om kvällens premiärfilm.

Ha det bra så länge!
/Emelie

Vårstädning

Hej.

Idag har jag varit helt fantasktikt duktig och kört värsta vårstädningen i mitt rum. Det hela kom sig av att mitt förråd av kläder har utökats en del på sista tiden och detta har lett till kaos i mina små, smala garderober. Eftersom inget gick att lägga bort, vilket annars är det naturliga svaret, så fanns det bara en lösning: omorganisera! Som så ofta i mitt fall så går hela rummet av sig själv när jag väl börjat, och mycket riktigt så har jag nu ett antal timmar senare lyckats dammtorka och ha mig i hela rummets alla skrymslen, toppen :D
Ett extra tack vill jag skicka till Lovisa i England också, för iden med sminket i skålar och fat kommer oavkortat från henne. Så, tack så mycket för det Lovisa, hjärtat mitt!
För att tydliggöra hur fantasktiskt detta är så har jag naturligtvis tagit klassiska "Före- och Efterbilder". (Utan att det var tänkt så blev det dessutom mycket snyggare ljus på efterbilderna, men det förhöjer ju bara effekten ;) )

      

Gonatt gonatt, nu ska jag sova gott i mitt fina rum.
/Emelie

Våren e här och livet e härligt!

"Våren e här och livet e härligt!"
-citat mumintrollet

God morgon! Ja nu jävlar är väl våren ändå här? 



När det ser ut så här utanför fönstret klockan 7 på morgonen, då är det inte så svårt att komma ur sängen ; ) Nästan all snön är borta, himlen är oskyldigt blå och gatan är torr och vårigt grusig. Är det inte underbart?! Idag kan man ju bara inte vara annat än glad och lycklig!

 Dessutom råkar hela den här dagen vara ovanligt skön därför att vi bara går i skolan mellan 9 och 11.30 :D Det är visserligen två och en halv timme matte D men egentligen skulle vi haft ytterligare två och en halv timme kemi fram till klockan 15, men eftersom vår kemilärare glömt bort att hon skrivit in en lektion där så hade hon inget planerat och inget blev det. Det tackar vi hjärtligt för! Så istället tänkte jag nog dra hem och göra något åt min lilla överfulla garderob så att jag kan se vad jag egentligen har däri ; )

Nu ska jag bege mig till skolan, i god tid :D
Ha en underbar dag ute i vårsolen!
/Emelie

Tro på os to

Hej hej.

Är det någon mer än jag som minns mgp junior, lilla melodifestivalen fast hela norden?
Jag minns inte vidare mycket själv men ett bidrag minns jag, och det tycker jag att hela världen borde minnas! Låten heter Tro På Os To och framfördes av danska Seb år 2006. Min bild av lilla melodifestivalen och mgp är annars att det mesta är ganska tramsigt och barsligt, i all ära, det är väl det det ska vara, men den här låten har verkligen kvalité som håller även nu för mig som 17-åring! Är inte det grymt häftigt? (Att sångaren är sjukt söt är ju inte alls huvudsaken, men det skadar ju verkligen inte heller ;) )
Grymt proffsiga artister helt enkelt, trots sin ringa ålder. Se själv;




/Emelie

Bryan Adams

Hej hej.

Dagens inlägg går till, the one and only; Bryan Adams! Det gör det därför att han är så himla underbar, ett bevis på hur en äkta artist håller medan de där söndermixade sexikonerna är på topp ena dagen och utkonkurerade nästa av någon ännu värre redigerad. Nej, det är killar som Bryan som klarar stormen.

Som jag nämnde i mitt inlägg om Martin Stenmarck så är det Bryan som sjunger i Spirit, en fantastisk film. Det är också Bryan som sjungen Everything I do, ledmotivet i Robin Hood The Prince of Thieves. Men filmmusiken är ju naturligtvis bara en bråkdel, vem kan inte texten till Summer of 69?

Jag har dessutom varit och sett honom live för ett par år sedan på hovet i Stockholm, det var grymt! Tyvärr satt vi ner, man ska ju helst stå upp men trots det så var det grymt bra, han hade så himla kul och det märktes verkligen! Så grymt proffsig som den killen är alltså!

Allmänt så är Bryan verkligen en fantastisk musiker som kan fånga känslor i sina låttexter på ett fruktansvärt bra sätt! Jag skulle kunna rabbla upp hur många låtar som helst som bara är gudomligt bra, men istället har jag valt ut dagens favorit och tänkte dela med mig av den. För er som i vanliga fall inte tänker vidare mycket på texter och budskap i låtar, gör det den här gången, för det är så annurlunda fångat.
Dagens låt heter alltså Run To You, njut!



/Emelie

Kalas

God morgon.

Nej, det är väl inte riktigt morgon, men hela familjen sover så då går det för morgon ;)
Igår var det en riktig kalasdag, först voffelparty med champange för att fira pappa med släkten, det var jättegott, och jättemycket! Min kära familj åt typ inte annat igår föutom frukost, lunch blev ju då vofflorna med släkten men sen hade de så mycket över så att de åt vofflor till middag också! Låter det för mycket kanske? Om jag då berättar att min lillasyster, som förresten är vaken också, kom ner i köket imorse och tog en av de typ tio kvarblivna vofflorna till frukost! Haha så kan det gå ;)

Sen blev det kalas nummer två hos Amanda som fyller 18 år idag, den lyckosten! Så hemma hos henne fick vi jättegod middag med hemgjord, vegetarisk sushi. Jag tycker inte direkt om sushi i vanliga fall, jag äter det ibland ändå av ren fåfänga, det är ju så snyggt med sucki och sushiporslin, men annars tycker jag inte så mycket om själva maten, men den hemgjorda var faktiskt riktigt god! Precis lagom efter massa vofflor ; ) 
Japp det var en toppenkväll helt enkelt med bara trevliga människor (om man bortser från Karros tunnelbanekompis ;) ).

Imorse vaknade jag till min förvåning redan 09.20 därför att det blev så väldigt ljust, vilket är ett utmärkt vårtecken! Därför hade jag inte de problem jag väntat mig med att komma ur sängen kl 10 och nu har jag all tid i världen innan jag ska åka till jobbet. Det är så skönt med mycket tid på morgonen. Så nu sitter jag här med Dixie Chicks på spotify och skriver i godan ro, underbart!

Men nu ska jag gå, ha det bäst!
/Emelie

Jamaikanskt på Söder och myspys hemma

Hej hej.

Först och främst vill jag ge ett grymt restautrangtips! Som jag sa var jag ju nämligen ute och åt med jobbet i torsdags och vi var då på den jamaikanska restaurangen Back A Yard på folkungagatan 128 i Stockholm, och gud! det var så himla gott och så fantastiskt trevligt så att jag var nära att smälla av. Jag är en sådan person som är väldigt svag för personliga små speciella affärer och restauranger och om något är personligt så är det back a yard. Det var just sådär mysigt och stämmningsfullt som man vill ha det. På ena väggen var en stor målning över en Jamaikansk gata och i taket var det målat en ljust blå himmel med små vita bommulsmoln. Den fanns även ett loft, där jag tyvärr aldrig gick upp, men taket däruppe såg man var målat mörkt med sådana stjärnor som lyser i mörkret, hur mysigt som helst! 
Sen kommer man ju till själva maten och den var fantastisk också! Vi fick en specialbeställning så att alla fick smaka av allt och det var allt från fisk, til kyckling, till get, allt tillagat på jamaikanskt vis. Min personliga favorit var Saltfish, den var ofattbart salt, vilket hörs på namnet och blandad med en blomma som var jamaikas nationalblomma om jag förstod det rätt, det var iallafall väldigt gott, en varning dock; man blev grymt törstig av allt salt så se till att ha gott om vatten! ;)

Vidare på temat mat så hade jag och Karro en toppenkväll igår. Vi hade huset för oss själva och Karro lagade en supergod sallad, vi drack lite vin och tittade på Så ska det låta (ett program som verkligen är underskattat!), Björn Gusavssons dvd, superkul såklart och avslutade med Cart'ors smultronglass till Mamma Mia, alltid ett vinnande koncept!


I salladen hade vi:
Grillad kyckling
Risoni
Icas Medelhavsmix
Avocado
Fetaost

Vin: Ecologica

/Emelie

Concrete Angel

Hej.

Idag har varit en trött dag, jag tror att det är helgen som har kommit ikapp mig, att sätta klockan och gå upp och jobba både lördag och söndag är jobbigare än man tror och jag är förvånad över att tröttheten kommer först nu. Men det är ju bra också för imorgon är det fredag och på lördag ska jag sova lääänge.
I vanliga fall brukar jag passa mig noga för att lägga mig och 'vila' på eftermiddagen om jag är trött, därför att jag vet att jag somnar och så somnar jag aldrig på kvällen. Men ikväll ska jag ut och äta på restaurang med jobbet (låter inte det som ganska många vuxenpoäng eller? =P ) så jag kom fram till att jag borde vila lite så att jag kan vara glad och trevlig ikväll. Alltså satte jag på Last.fm på Dixie Chicks radio och la mig till rätta på sängen, väldigt skönt! Så kom då, som det gör på last.fm, lite andra artister och bland annat Martina McBride med låten Concrete Angel och det var så lustigt för det är en typisk sådan låt som jag känner igen från när jag var liten, jag kan gå runt och sjunga bara några få ord ur den utan att egentligen ha en aning om vad det är för låt, så kom den upp på Last.fm och när jag då lyssnade på den och förstod så tyckte jag att den var riktigt fin, lite hemst och sorglig men ändå fin. Så jag tänkte att jag kunde ju ta och dela med mig.

Dagens låt heter alltså Concrete Angel. Vad tycks?
 

/Emelie

Katie Melua

Hej.

Idag tänkte jag dela med mig av en gammal goding vid namn Katie Melua. Henne hittade jag faktiskt helt själv på det gamla goda sättet i en skivaffär i västermalmsgallerian. Jag leatede present till min mamma och hennes skiva Piece by Piece hade just släppts så jag lyssnade lite på den och gillade den. Det bästa med det hela är att de hade satt upp affischer på disken och jag tycket de var så fina och hon var så bra så jag frågade helt enkelt om de råkade ha en affisch över som jag kunde få. På det svarade expediten att de hade de inte men om jag ville kunde jag ta en av de som satt uppe! Det hela är ju ingen dundergrej direkt men det är ändå sådana små saker som kan lyfta hela dagen liksom. 
Dessvärre hade vi hennes skivor på cafét där jag jobbade förut och det har tyvärr lite förstört min relation med Katie nu på senare dagar, men innan dess har hon verkligen betytt väldigt mycket för mig under en lång tid och därför tänkte jag att det här inlägget kunde jag tillägna henne därför att en av hennes låtar råkar passa extra bra just idag. Dagens låt heter Sometimes When I'm Dreaming och finns på skivan Piece by Piece Bonus Edition.



/Emelie

Isle of Wight

Hejsan.

Jag tänkte att jag nu, sent om sidor, skulle ta och dela med mig lite av min vecka på Isle of Wight.
Under veckan gjorde vi vad folk gör mest, dvs. tog igen för allt prat vi missat, chillade med bra filmer, träffade Lovisas kompisar, gick i skolan (japp, jag var i skolan och låtsades intresserad under två kemilektioner : ) ), promenerade och åkte över till Sauthampton och gick på IKEA och shoppade. Ikea var skitkul! Lovisa var helt lyrisk över all svenskan, ja, tro det eller ej men alla de svenska namnen stod kvar på allt, hyllan robin, lådan fixat och allt vad de där sakerna heter. Lovisa berättade också att namngivningen av Ikeavarorna är betydligt mer komplicerad än den ser ut, det är nämligen noggranna kontroller av allt så att inte orden får en felaktig betydelse på något annat språk, det tyckte jag var ltie coolt. Shoppingen utspelade sig främst på det älskade Primark där allt är galet billigt med bra kvalité. En t-shirt köpte jag dock på en annan affär bara för att den var så grymt cool, Beatles med röda näsor ;) Den allra bästa filmen vi såg var klart Slumdog Millionaire som förståligt nog vunnit massa grymma priser.  

Under hela resan har jag såklart fotat mest hela tiden och ni ska inte tro att ni får ta del av alla foton, men några. ; )

  
  
  
  
  
  
  

Nej, nu är klockan mycket och jag ska hoppa i säng! Ha det bra!
/Emelie

Vår vore trevligt

Hej hej.

Idag kom jag typ 45 minuter för sent till skolan, dels hade jag sovit dåligt, men framförallt var det bara alldeles för tungt att gå upp efter att ha upptäckt att tusentals snöflingor virvlade utanför fönstret! Vafan, det skulle ju precis bli vår likosm!! Visst är det ganska fint, och när jag tillslut gick hemifrån vid tiotiden imorse så var det ganska fint, men det håller ju inte! När man sen går från skolan 4 timmar senare är det redan en decimeter slask istället får snö! Det håller liksom inte i Mars! Nu ska det vara vår med torra gator och soligt väder så att man kan vara ute, ta en promenad med någon trevlig människa, men nej nej, snö och slask ska det vara, såklart! Urk!


Till höger: Isle of Wight för två veckor sen
Till vänster: Bromma idag

Jaja idag har jag iallafall övervunnit morgonens fashågor och faktiskt börjat med resulotionen, så det är fett bra. Jag ska försöka jobba lite till och sedan ta en diskussion med papsen så löser det sig så fint tillslut ändå :D
Se det var just det här jag syftade på igår, förr eller senare brukar jag lyckas, det är bara det att tröskeln blir allt högre och snart hinner jag inte klättra över den i tid längre... :/ men men, den dagen den sorgen ;)

Nu ska jag jobba vidare på resulotionen. Mors!
/Emelie

Bara för att



Jag och ett par till är alltså överrens om att vi alla skulle kunna
behöva en coach här i livet =D

Tappat något?

Hej igen.

Ja nog har jag tappat något alltid! Jag kan ju fan inte plugga längre! För ett år sedan var jag fett grym, då kunde jag liksom bestämma mig för att skriva en uppsats eller plugga till ett prov, och så gjorde jag det. Jag kunde verkligen fokusera. Nu förtiden så är jag fett sämst! Vi hade svenska prov i litteraturhistoria i torsdags och jag hade pluggat i typ en timme max, fast jag visste mycket väl att jag missat hela repetitionen och inte hade en aning om någonting, ändå pallade jag inte göra något åt det...
Nu sitter jag med MEP på halsen, mep är ett europeiskt politiskt rollspel som jag har ansökt om att få vara med i, jag har alltså själv valt det och jag vet att jag egentligen tycker att det är kul. Men nu ska jag skriva en resulotion om jämnställdhet till på fredag och det finns inga ursäkter för att inte vara klar eftersom det är flera skolor inblandade och massa organisationsarbete med möten och grejer. Så åkte jag alltså på att jobba hela helgen, när jag annars hade tänkt sätta igång, och därför måste jag skriva den nu i veckan och hade tänkt börja idag. Det är bara det att jag helt enkelt inte orkar sätta igång. Jag kom så långt som att jag tog ner de få papper jag har och satte igång datorn, sen började jag blogga och hjälpa lillasyster med åk 7-matte istället... Inte bra!
Det dummaste med det hela är att jag hittils har överlevt på det här kortsiktiga och oplanerade sättet, på något sätt lyckas jag iallafall i slutänden, men jag är inte dum egentligen och visst inser jag att snålskjuts på tidigare meriter bara fungerar en gång, sen måste man helt enkelt bara se till att faktiskt prestera och hur väl jag än vet det så fortsätter jag förlita mig på att jag i slutenden kommer lösa allt på ett eller annat sätt... Men det är så dumt så dumt och det retar gallfeber på mig, samtidigt som jag inte gör något åt det!!

SKÄRPNING EMELIE!!

Johanna och Annelie

Hej hej.

Hela denna dagen har jag varit grymt övertrött, och ganska flummig. Vid lunchen brast det första gången för mig och Johanna över en fantastiskt rolig potatis. Sen som pricken över i:et på en allmänt flummigt rolig dag så gjorde Johanna och Annelie ett practical joke med mig som fick mig att verka riktigt efterbliven (som tur var så var klockan typ kvart över fyra så det vär nästan inga människor kvar i skolan som såg ;) ). Vi jobbar nämligen i halvklass på måndagar oc Annelie och Johanna är inte i min grupp. Så var jag kanske inte snabbast i världen att pinna upp till mitt skåp, så dom fick alldeles för mycket väntetid och sysselsatte sig med att byta lås på mitt skåp. Till saken hör att jag har ett annat lås än de flesta andra så därför brukar jag inte tänka på vilket nummer jag har utan jag känner igen låset. Men nu var jag alltså ganska trött och tänkte inte så långt som att det var Johanna och Annelie jag umgicks med, vilket annars skulle ha löst gåtan för vem som helst, men jag stog alltså där och visste ungefär vilket som var mitt, men inte säkert, och min nyckel passade inte i något! Jag har också Johannas och Annelies nycklar på min knippa så efter ett tag försökte jag då med dem också men de passade inte heller! Dom små jävlarna hade nämligen bytt mitt lås med Astrid!
Efter att ha egnat en stund åt att låtsas som ingenting och lite diskret prova alla tänkbara kombinationer av lås och nycklar så vänder jag mig till Johanna och Annelie och utbrister något i stil med: "Tjejer hjälp mig, jag vet inte vilket skåp som är mitt!" De andra som satt i korridoren måste ha trott att jag var extremt dum i huvudet...
Jaja den bjuder jag på! =D Imorgon får jag byta tillbaka. Det roligaste är att Johanna och Annelie inte bara rört ihop mitt utan sina egna också, hur dum är man inte då?? :P

Men nej, även om ni är ena dumma jävlar så älskar jag er tjejer för att ni livar upp den tråkiga vardagen!

/Emelie

Ingen Barbie för mig

Hej.

Nej någon barbie fick jag aldrig se idag tyvärr. Jag hade verkligen tänkt ta ut rast (värd 55 kr!) bara för att få se min barndomskärlek på riktigt. Dock var det en del folk på stan idag och jag jobbade med min chef så hon gick igenom sortimentet på mig under all "ledig" tid, det var iförsig väldigt bra, det käns bra att ha en hum om allt iallafall, så man slipper känna sig efterbliven när man bemöter kunder... Dessutom var jag fett grym idag, lämpligt när chefen ser på, och kunde svara och visa massa bra grejer om alla möjliga barvagnar! Bra va? :P

Men barbie fick jag inte se, det var lite hårt. Så jag har inte några fina bilder alls att lägga upp men tänkte istället bjuda på en dikt. Dikten har inget namn men är komponerad av mig och David i min klass under en egelskalektion. Uppgiften gick ut på att skriva femton engelska ord, precis vilka som helst på femton lappar, och skicka de femton lapparna plus en tom till personen bredvid och sedan använda sig av 30 ord och två tomma lapparna där man fick placera in ett fritt ord, och av detta skapa en dikt. Jag och David fick då mina och Annelies ord och jag tycker faktiskt att det blev riktigt vackert, så därför har jag sparat det. Såhär blev det:

Many cheep words ring empty away,
but silent thoughts seize the ocean.
Time remember silverstars on black sky. 
I loose count of curly sheep at night,
envying your ambition.
Comprehend.
Done.


/Emelie



Martin Stenmarck

Martin Stenmarck har verkligen gått och blivit så fantastiskt bra! Från lite halvtramsiga meningslösa låtar som Las Vegas, som blev ett ganska stort frågetecken i Melodifestivalen 2005 till fantastiska låtar som sjumilakliv och 100 år från nu.
De här låtarna och flera andra också från hans senare album är verkligen bra! De känns verkligen äkta, som om han tagit ett steg tillbaka och vågat satsa. För det känns som om den fega vägen att ta sig fram är genom billiga radiodängor som bara ska ha en klatschig refräng, men när man satsar på riktigt, då vågar man göra de där djupa låtarna som tål att man verkligen lyssnar på dem. 
Något grymt bra som Martin gjorde redan 2002 var den svenska rösten till Spirit i den tecknade filmen Spirit. Orginalet på engelska framförs av en sådan dunderstjärna som Bryan Adams men Martin är verkligen precis lika bra! Det är sjukt bra och även om man inte skulle tycka om tecknad barnfilm, vilket jag gör, så tror jag att man kan uppskatta musiken, för den är verkligen bra och jag kommer ihåg vad Bryan sa i extramaterialet; att han blev tillsagd att verkligen hålla det enkelt, eftersom det ju inte var en radiolåt som skulle ha massa konstiga effekter utan ett filmsoundtrack, och här är det verkligen så vackert enkelt både på engelska och svenska.
Jag känner mig riktigt stolt över att ha en sådan artist som Martin här i Sverige.



/Emelie

Cirkus på NK

Hej hej.

Nu gör jag en fuling igen och bloggar på jobbet (mest för att retas med blondinbella förståss).
På NK har man just nu en stor vårkampanj med cirkustema, superkul! Överallt sitter jättestora ballonger i glada färger och i varven har man bytt de vanliga lamporna mot färgglada, det är jättemysigt och drar massa folk. Hela dagen har det gått typisk cirkus/tivolimusik och dessutom har de haft en akrobatikshow med reklam för björn borgunderkläder, jag kunde ju tyvärr inte lämna butiken mer än någon minut så jag hann bara kasta ett öga, men det såg fett coolt ut och jag blev riktigt avundssjuk på alla som fick stå nere i ljusgården och titta ordentligt!
Imorgon kommer det bästa av allt, Barbie fyller tydligen 50 år och de ska ha en stor grej nere i ljusgården, så då tror jag faktiskt, troget barbiefan som jag är, att jag ska ta ut min rast och gå ner och tiita :D
Haha det roligaste var igår när vi hade stängt och jag stog och räknade kassan, skittrött klockan åtta på kvällen efter först skola och sen jobb, och då drar dom bå I'm A Barbiegirl på högsta volym i mankörsverison, det lät helt sjukt och det uppblandat med Happy Birthday efter stängning på NK gjorde mig något konfunderad... Tills jag tillslut skulle gå hem och gick ut till räcket. Då ser jag hur några går omkring runt scenen och säger saker som "Ja men om Barbie går här så..." och då insåg jag att de var förberedelser inför söndagen och nu ligger mina barbieförväntningar riktigt högt! Så alla glada borde gå till NK imorgon och se på Barbie tycker jag, och när ni gör det ska ni passa på att gå upp till Sprall på tredje våningen och säga hej till mig! :D

Såhär fint är det:
Fullt med folk som kollar på acrobatik
Här är Sprall där jag jobbar
Snygga påsar va? Jag kunde ju inte låta bli att ta en ;)

Men nu är klockan sex och vi stänger, så jag ska sluta blogga och börja räkna pengar så att jag kan åka hem ;)

Vi ses!
/Emelie 

November Rain

Jag måste bara dela med mig av mitt senaste musikögonblick! Jag har haft Guns N' Roses i min mp3 sen länge men jag har inte lyssnat så noga på texterna, förrens för två veckor sedan när jag satt på någon av alla de bussarna jag åkte mellan Isle of Wight och Stockholm, och då kom jag att lyssna ordentligt på texten till November Rain och jag insåg att den var så fantastiskt mycket bättre än jag dittils hade insett! Det kan kanske tyckas lite opassande såhär i mars att skriv aom just den här låten men det får vara, för det här är så bra och för att alla verkligen ska inse det så tänker jag lägga in både texten och ett youtube klipp.

When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darling when I hold you
Don't you know I feel the same

'Cause nothing lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain

We've been through this such a long, long time
Just trying to kill the pain

But lovers always come and lovers always go
An no one's really sure who's letting go today
Walking away 

If we could take the time
To lay it on the line
I could rest my head
Just knowing that you were mine
All mine
So if you want to love me
Then darling don't refrain
Or I'll just end up walking
In the cold November rain 

Do you need some time... on your own
Do you need some time... all alone
Everybody needs some time... on their own
Don't you know you need some time... all alone

I know it's hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal a broken heart
Wouldn't time be out to charm you

Sometimes I need some time...on my own
Sometimes I need some time...all alone
Everybody needs some time...on their own
Don't you know you need some time...all alone

And when your fears subside
And shadows still remain
I know that you can love me
When there's no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
Nothing lasts forever
Even cold November rain

Don't you think that you need somebody
Don't you think that you need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one
 



Grattis pappa

Hej hej.

Idag är det den 5 mars och min kära pappas födelsedag :D
Därför var jag uppe alldeles ovanligt tidigt imorse för att vi skulle hinna fira, men det gjorde förståss ingenting och det var jätteroligt för jag hade en så grymt bra present! Pappa är väldigt knepig att köpa till, killar i allmänhet är fett svårt men pappa är den enda killen som jag behöver bekymra mig om som tur är :P Hur som helst så har jag köpt riktigt bra högtalare, sådana med baslåda och allt, mamma fick vara med också eftersom de kostade lite, men det är så kul att få ge bort något som man verkligen vet uppskattas, och det här önskade han sig verkligen på det där sättet som jag kan önska mig saker, inte något man bara säger för att folk envisas med att fråga utan något han själv var noga med att berätta...
Och nu har jag och lillasyster Olivia bakat min specialtårta som han också har speciellt önskat sig och den är jättegod! Det är som en kladdkaka fast lyxvarianten med riktig mörk choklad istället för kakao ;) Längtar till ikväll när man får äta den också! ;)


Ha de!
/Emelie


Ruta 1

Hej hej.

Egentligen borde jag plugga svenska precis hela den här kvällen, men det känns så hopplöst och tråkigt så jag har helt enkelt bestämt att det här provet får skita sig och jag får väga upp det med en uppsats eller något någonstans senare.
Vad jag däremot fått fjort idag är att jag har börjat skissa på min bok, att skissa på en bok kanske låter skumt, men med det menar jag helt enkelt skriva ner lite idéer så att jag inte glömmer bort dem. Det bästa är att jag i höstas köpte en superfin anteckningsbok som jag skulle ha som klippbok på designlektionerna, men det där med klippbok blev det aldrig något av så nu tog jag hem den och använder till det här istället vilket är så mycket bättre.
Så det är alltså ruta ett. Nästa steg blir då att kolla upp att hela är åtminstonde något realistisk, för annars blir det inte bra. Det är den biten som är allra svårast för det kräver en läkare och det är liksom jag själv som har hittat på ett medicinskt tillstånd som skulle passa för min handling och därför blir det lite jobbigt att googla på det utan jag vill personligen fråga en läkare. Nu är det dock så praktiskt som att min faster och granne råkar vara läkare, så jag tänkte prata med henne, jag måste ha tid bara, samtidigt som hon har det... Men det ska väl kunna gå. Så ja, nu har jag börjat iallafall, alltid något.

Svårt att sova

I vanliga fall är det nu jag skulle ha stängt av datorn och gått och lagt mig. Jag är trött och ska gå upp tidigt iorgon för att gå till skolan. Men jag törs inte. Det tycks nämligen inte spela den allra minsta roll längre hur trött jag är, hur gärna jag än vill så somnar jag ändå inte om jag inte lyckas gå och lägga mig med huvudet helt tomt. Just nu är mitt huvud inte helt tomt. Att ligga i sängen och se tiden ticka utan att orka läsa, utan att kunna sova, det är, för mig, den allra värsta av mardrömmar. Man kan liksom inte göra något åt det alls. Antingen kan man ligga och vrida och vända sig i sängen tills lakanen är helt skruvade och obehagliga, eller så ger man upp helt och går upp istället. Men vad ska man göra uppe mitt i natten, om man är så trött så att man ändå inte orkar läsa ens en gång? Hu det är så fruktansvärt obehagligt och det gör mig så himla frustrerad, var som helst, när som helst, hur som helst, på tunnelbanan, på lektionen, på sängen, det spelar liksom ingen roll jag somnar hur lätt som helst utom just när jag borde och vill. Varför i helvete ska det behöva vara så?

Jaja nu tänkte jag iallafall att jag kunde avslöja min lilla dröm, Lovisa vet det redan, men ingen annan har fått veta ännu att jag har tänkt ge mig på att försöka skriva en bok. Det kanske låter helt urflippat, men jag får höra ibland att jag är bra på att skriva, och försöka kan man ju alltid. Jag har velat det ända sen jag var liten och nu har jag kommit på ett tema som kanske, om jag har tillräckligt med tålamod, skulle kunna bli något... Dock är det hela ännu bara en idé som kräver lite efterforskning innan jag kan börja själva skrivandet och jag måste bara komma igång liksom, börja på något sätt. Början är ju alltid det svåraste med böcker, att ta sig tid att kasta sig in i det. Med skola, plugg, kompisar, födelsedagar och allt annat som hör vardagen till så är det liksom lite svårt att bara släppa det och styra in fokus på något så diffust och orealistiskt som att skriva en egen bok.
Nu tänkte jag iallafall att om jag skriver ner det här kanske jag kan känna lite press att ta tag i det, när jag liksom har uttalat tanken högt. Mm... Jag ska verkligen försöka börja, i helgen kanske kunde vara passande. Ah det låter bra, i helgen ska jag börja, göra de små efterforskningarna som krävs och skissa lite på upplägget iallafall. Så får man väl se hur det hela slutar ;)

Men nu ksa jag försöka sova iallafall.
God natt
/Emelie

Hemma igen

Hej hej.

Jahapp, nu är jag alltså hemma igen och livet går tillbaka till vardagen med plugg, prov och tidiga mornar... Halvkul.
Först tänkte jag på det med den vanliga frasen "back to reality", men så kom jag att tänka på en låt av John Mayer som värkligen lättar upp vardagen, låter heter No Such Thing, eller Real World, och den inehåller verkligen en vettig poäng. Det är lite som Carpe Diem, fånga dagen. Jag råkar vara ett väldigt stort fan av den, vad ska man kalla det, livsfilosofin? Att man verkligen ska försöka ta vara på varje dag. Det ända med det är att jag lätt blir lite bitter också därför att det är så jävla orealistisk! Vadå fånga dagen, när ska man ha tid med det liksom? 5 minuter mellan matten och kemin? Knappast. Nja, så även om det är en fin tanke har jag börjat ta lite avstånd från den på senare dagar, men jag har alltså nu återfunnit budskapet i en mer realistisk och sund version i den här låttexten med meningar som, "I just found out there's no suck thing as the real world, it's just a lie we have to rise above." Fint, inte sant?
Här har vi det älskade youtube med hela låten, lyssna noga på texten.



/Emelie

RSS 2.0